De Verwarmingstest: is jouw huis klaar voor een warmtepomp?

Publicatiedatum: november 3, 2022

Wil jij weten of jouw huis klaar is voor een warmtepomp, of dat je eerst nog aanpassingen moet doen? Doe dan deze winter mee met de Verwarmingstest. Zo weet je direct hoe jouw huis ervoor staat!

Veel Nederlanders zijn bezig met het verduurzamen van hun huis. En dat is slim, want als je in een energiezuinig huis woont, profiteer je meteen van de voordelen. Heb jij je isolatie al op orde en overweeg jij om over te stappen op een (hybride) warmtepomp? Of ben je benieuwd of jouw woning écht zo goed geïsoleerd is of toch ongemerkt warmte verliest? Doe dan mee met de Verwarmingstest van Milieu Centraal. Tijdens deze test verlaag je tijdens het stookseizoen de temperatuur van je cv-ketel naar 50 graden. Zo ervaar je zelf of jouw woning warm genoeg blijft. Doe jij ook mee? Kijk voor meer informatie op http://www.milieucentraal.nl/verwarmingstest

 

Wat is de Verwarmingstest?

Hoe ver ben jij al met de voorbereiding van jouw huis? Kun jij al afscheid nemen van je cv-ketel en hem inruilen voor een warmtepomp? Of verliest jouw huis nog ongemerkt warmte en is het verstandig om eerst beter te gaan isoleren? Bij de Verwarmingstest verlaag je de temperatuur van je cv-ketel tijdens het stookseizoen naar 50 graden. Een energiezuinig huis blijft namelijk ook lekker warm als je met lage temperaturen verwarmt. Blijft jouw huis warm? Dan weet je dat je huis goed genoeg geïsoleerd is om een warmtepomp aan te schaffen.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen