Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die kun je laten vullen met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie is één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren. En het levert veel voordelen op: een warmer huis, een lagere energierekening en een beter milieu. Een aanrader dus! 

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en makkelijkste manier om je buitenmuren te isoleren. En je bespaart er veel energie mee. Bij een hoekwoning betaal je bijvoorbeeld maar € 2.000 en bespaar je zo’n € 650 per jaar aan energiekosten (prijspeil 2020). In ongeveer drie jaar heb je de kosten voor spouwmuurisolatie dus terugverdiend!

Type woning Eenmalige kosten Eenmalige subsidie Jaarlijkse besparing energiekosten Jaarlijkse besparing CO2
Tussenwoning € 800 € 200 € 260 600 kilo
Hoekwoning / 2-onder-1-kap € 2.000 € 500 € 650 1.500 kilo
Vrijstaande woning € 3.100 € 750 € 1.000 2.400 kilo

Huur altijd een professional in

Voor deze klus moet je altijd een professioneel isolatiebedrijf inhuren. Maar dat is wel te overzien, want de vakmensen van het bedrijf zijn maximaal één dag aan het werk en hoeven niet je huis in. Ze spuiten het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de gevel. Geen rommel in huis dus! En aan het einde van de dag voelt je huis prettiger: de muren geven minder kou af, de warmte blijft beter hangen en is beter verdeeld over de ruimte. En je helpt het klimaat, omdat je minder gas verbruikt.

Financiering in Friesland

Financiering in Friesland

Vind je bedrijf

Vind je bedrijf

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag