Heerenveen isoleert! Inkoopactie + gratis webinars

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor meer wooncomfort én een lagere energierekening. Om inwoners te helpen met het isoleren van hun woning heeft de Gemeente Heerenveen samen met het Duurzaam Bouwloket een inkoopactie voor spouwmuur-, vloer-, bodem-, en dakisolatie georganiseerd. ‘Deze actie is een mooie aanvulling op de energiecadeaubonnen die we de afgelopen tijd al hebben uitgegeven. We hopen op deze manier inwoners zoveel mogelijk te helpen om hun woning energiezuiniger te maken’, aldus wethouder Jelle Zoetendal.

Inkoopactie woningisolatie
De inkoopactie voor isolatiemaatregelen is in samenwerking met gecertificeerde isolatiebedrijven georganiseerd. Bewoners kunnen vrijblijvende offertes opvragen met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Aangezien er uitsluitend met gecertificeerde isolatiebedrijven wordt samengewerkt, zijn bewoners ervan verzekerd dat de aanpassingen goed worden uitgevoerd. De inkoopactie is beschikbaar tot 1 juni 2022.

Online informatieavonden voor bewoners van jaren ‘50/60 en ‘70/80 woningen
Daarnaast worden er gratis informatieavonden georganiseerd. Deze informatieavonden zijn specifiek voor bewoners met een jaren ‘50/ ’60 woning (14 maart van 20:00 – 21:00) en voor bewoners met een jaren ‘70/ ’80 woning (17 maart van 20:00 – 21:00). Tijdens deze informatieavonden wordt er uitgelegd hoe ook deze woningen verduurzaamd kunnen worden en hoe er gebruik kan worden gemaakt van de inkoopactie. Bewoners kunnen zich aanmelden via onderstaande websites.

Online informatieavond jaren ’50/’60 woning: www.duurzaambouwloket.nl/5060-heerenveen

Online informatieavond jaren ’70/’80 woning: www.duurzaambouwloket.nl/7080-heerenveen

Vragen?
Duurzaam Bouwloket helpt inwoners verder met vragen over energiebesparingsaanpak, isolatieactie, subsidies of andere vraagstukken over het verduurzamen van de woning (ongeacht bouwjaar). Ga naar www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie of bel 0513-200950 voor gratis advies.

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat het door de gemeente wordt gefinancierd.