Tochtstrips

Last van koude tocht in huis? Check waar in jouw huis tochtplekken zitten en gebruik tochtstrips om ze dicht te maken. Tochtstrips heb je snel gekocht en aangebracht!

Tochtstrips worden gebruikt om kieren te dichten bij deuren en ramen. Het kopen en aanbrengen van ervan is zo gepiept, en het scheelt een hoop tocht en stoken.

Hoe bevestig je een tochtstrip?

Je kunt tochtstrips bij bijna elke bouwmarkt kopen en na het aanbrengen merk je direct verschil! Je bevestigt de tochtstrips eenvoudig zelf. Ze zijn zelfklevend of je kunt ze vast schroeven of spijkeren. Je kunt tochtstrips kopen van simpele witte exemplaren tot chiquere aluminium versies of zelfs met een kleurtje. Als je goed kijkt zie je ze zitten bij je raam of deur, maar met de juiste keuze voor materiaal en kleur, is dat zeker niet storend. Zoek eens op ‘tochtstrip’ op YouTube en je vindt allerlei filmpjes van bouwmarkten met uitleg.

Wat levert het op, zo’n tochtstrip? 

De prijs van tochtstrips varieert van zo’n 2 euro tot ongeveer 10 euro per strekkende meter. Hoeveel je betaalt, hangt af van het materiaal dat je kiest. Het dichtmaken van alle naden en kieren in een gemiddelde hoekwoning scheelt zo’n 70 m3 gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van € 60 (gasprijs 81,4 cent per m3, prijspeil 2020). En als de thermostaat dan ook nog een graadje lager kan (omdat het huis warmer aan voelt), dan bespaar je nog eens zo’n € 110 per jaar.

Financiering in Friesland

Financiering in Friesland

Alle maatregelen

Alle maatregelen

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag