Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en efficiënter. Met zonnepanelen op je dak kun je ook bij bewolkt weer profiteren van de Nederlandse zon en je eigen energie opwekken.

Als het kan op jouw huis, koop dan zonnepanelen. De kosten verdien je snel terug. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.

Uit veel verschillende onderzoeken blijkt dat kopers een huis met zonnepanelen aantrekkelijker vinden dan een huis zonder zonnepanelen. Én ze zijn bereid om er meer geld voor te betalen. Heb je eenmaal zonnepanelen, dan zie je op je app hoeveel je iedere dag hebt opgewekt en verdiend. Daar word je blij van!

Hoogte investering Een set van tien zonnepanelen (met een vermogen van 3.000 watt-piek) kost inclusief omvormer, installatie en btw ongeveer 4.700 euro (prijs maart 2019). De btw kun je terugvragen van de Belastingdienst. Daarmee worden jouw tien zonnepalen zo’n 760 euro goedkoper. Je kunt ook zonnepanelen huren.
Verbouwing

 

Het plaatsen van zonnepanelen duurt ongeveer een halve dag. Het meeste werk vindt buitenom en op het dak plaats. De installateur moet voor het plaatsen van een omvormer en aansluiting in de meterkast in je huis. Hou dus rekening met een dagje thuis blijven.
Opbrengst

 

De opbrengst hangt niet alleen af van het aantal panelen, maar ook van de richting waarin ze liggen (bijvoorbeeld naar het zuiden) en de hellingshoek. Om je een idee te geven: de winst van zonnepanelen die op het zuiden liggen is vergelijkbaar met een rente van vier procent op je spaarrekening (ervan uitgaande dat je de panelen in 2020 op je dak legt). Bij een ligging op het oosten of westen is dat ongeveer 3,1 procent.
Comfort De meeste mensen worden er heel blij van om iedere dag op hun app te zien dat ze geld aan het verdienen zijn!
Design

 

Zonnepanelen zijn er in zwart en donkerblauw. Er zijn ook andere oplossingen zoals zonnepanelen in de vorm van een dakpan. Dan ben je wel flink duurder uit.
CO₂-winst Zonnepanelen leveren niet alleen geld op, maar besparen ook behoorlijk veel CO₂-uitstoot. Met een set van tien zonnepanelen voorkom je 1.200 kg CO₂ per jaar. Dat is net zoveel als de CO₂-uitstoot door het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden in een heel jaar.

Financiering in Friesland

Financiering in Friesland

Vind je bedrijf

Vind je bedrijf

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag