Buitengevel isolatie

Isolatie tegen de buitenkant van de muren zorgt voor een prettig warm huis en een lage energierekening. Je huis houdt de warmte veel beter vast, want er zit een dikke jas omheen.

Isoleren vanaf de buitenkant is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft veel voordelen: je kunt een veel dikkere laag isolatie aanbrengen, en je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw.

Een huis zonder buitenmuurisolatie verliest veel warmte. Daardoor gaat de verwarming vaker aan en is je energierekening onnodig hoog. Als je bij een gemiddelde hoekwoning de hele gevel aan de buitenkant laat isoleren, bespaar je ruim € 900 per jaar op je energierekening (1.100 m3 gas; prijspeil 2020). Bovendien is het goed voor het klimaat. Het kost je eenmalig ongeveer € 13.000 (afhankelijk van de grootte van je gevel). Maar je huis ziet er weer uit als nieuw. Hierdoor is je huis zeer waarschijnlijk ook meer waard. Een goede investering dus.

Hoe werkt isoleren aan de buitenkant?

Bij deze manier van buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant tegen de muren ‘geplakt’. Je huis wordt dus iets dikker. Vervolgens laat je dit afwerken met steenstrips, stucwerk, hout of gevelplaten. Je nieuwe buitenmuren lijken hierdoor weer op de oude.

Hoe werk je de muren af?

Je kunt kiezen uit drie soorten afwerking: steenstrips, stucwerk (sierpleister) of gevelbekleding (hout, kunststof, cementplaten). Steenstrips zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten.

Waar je op moet letten

Door buitengevelisolatie gaat je woning er iets anders uitzien. Daarom heb je een vergunning nodig. Vraag die op tijd aan bij het omgevingsloket. Bij rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen, monumentale panden en beschermde stadsgezichten is buitengevelisolatie niet altijd toegestaan.

Financiering in Friesland

Financiering in Friesland

Vind je bedrijf

Vind je bedrijf

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag