Combiketel op 60 graden

Verlaag de maximale aanvoertemperatuur van je verwarmingsinstallatie naar 60 graden. Ook de thermostaat voor warm tapwater kan vaak lager worden ingesteld. Een handige besparing.

Standaard staan CV-ketels vaak op 80 of 90 graden aanvoertemperatuur voor de verwarming (het water wat naar de radiatoren, convectors of vloerverwarming aangevoerd wordt) en daardoor zijn deze ketels niet zo zuinig, als ze zouden kunnen zijn.

Hoog rendement behaalt de ketel omdat hij “condenseert”, maar een aanvoertemperatuur van 80 graden is vaak te warm. Door de aanvoertemperatuur van de verwarming te verlagen tot 60 graden kunnen cv-ketels een beter  rendement behalen. Hiermee bespaar je energie en dit merk je in portemonnee.

Ecostand voor warm water

Verlaag de temperatuur van het warme tapwater bijvoorbeeld van 80 naar 60 graden Celsius. Ga nooit lager dan 60 graden, want dan verhoog je het risico op Legionella. Een cv-ketel heeft voor warm water een ecostand en een comfortstand. In de comfortstand blijft de warmtewisselaar in de cv-ketel op temperatuur, waardoor je sneller warm water hebt. Hierdoor verbruikt de ketel ook meer gas. Door de ecostand te gebruiken kun je zo’n 10 tot 20 m3 gas per jaar sparen.

Financiering in Friesland

Financiering in Friesland

Alle maatregelen

Alle maatregelen

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag