Energiebespaarlening voor mensen met onvoldoende leencapaciteit (Warmtefonds)

Heb je onvoldoende leencapaciteit om een normale Energiebespaarlening of hypotheek af te sluiten? Wellicht is het dan mogelij om de Energiebespaarlening met combinatielening af te sluiten. Deze lening is speciaal voor mensen die geen andere lening kunnen krijgen.

Je kunt de lening gebruiken voor energiebesparende maatregelen, zoals zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, isolatieglas, warmtepomp en zonnepanelen.

Bedrag

Je kunt tussen de € 1.000 en € 5.000 lenen. 

Belangrijke voorwaarden

  • Voor de Energiebespaarlening met een combinatielening betaal je geen rente.
  • De looptijd van de lening is standaard 20 jaar. Dit kan dus anders zijn dan je bij het aanvragen van de Energiebespaarlening in gedachten had. Besteed je meer dan 1/3 van de lening aan een warmtepomp? Dan is de looptijd 15 jaar.
  • De eerste 5 jaar betaal je zelf geen maandelijkse rente en aflossing. Na 5 jaar bekijkt het Warmtefonds of je wel zelf de maandlasten kunt betalen. Dit noemen ze een ‘hertoets’. Je moet dan je inkomens en lasten gegevens opnieuw aanleveren. 
  • Bij de verkoop van je woning moet je de Energiebespaarlening (en combinatielening) aflossen. Heb je verkoopverlies? Meestal schelden ze dan je schuld kwijt. 

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze lening.